Så… er spanske mænd bedre end danske?

Så efter en uge, omgivet af vidunderlige Sevillanos, hvilken konklusion er der så på de fire startende spørgsmål?

  1. Er spanske mænd bedre end danske mænd?
  2. Hvis de er det – kan vi så få dem importeret på en eller anden måde?
  3. Hvad kan en dansk kvinde forvente?
  4. Kunne det være en fordel at sende danske mænd på et maskulinitetskursus i Spanien?

Er spanske mænd bedre end danske mænd?

Hmmm… det kræver nok et nøjere studie og nogle flere ture herned ;-D … Men, hvis jeg ser bort fra de lidt underholdende observationer: sko, åbne-døre-og-stalke-princippet, no wellness og at jeg primært kun har mødt spanske herrer fra det pæne, velplejede miljø, så må den foreløbige konklusion være:

Jeg ved ikke om de er bedre – men der er en ting, jeg rigtigt godt kan lide. De Sevillanos jeg har mødt, er meget maskuline. De er stolte, meget hårdtarbejdende. Fordi de er så maskulint markante, så er det væsentligt nemmere for mig, at være feminin og det er dejligt, men anderledes. Der har været en del situationer, hvor – hvis det havde været i Danmark og en dansk mand – så havde jeg bare “bidt” hovedet af ham og han havde bidt igen, uden at nogen af os havde tænkt over det, i mere end et par sekunder. Det med lige at markere position – for vi er jo ligeværdige og det er der jo ikke nogen der må glemme!

Den går ikke hernede.

Så jeg har været nød til at finde en anden lidt mere uvant side frem: mildhed. Jeg bøjede simpelthen “mentalt” hovedet og brugte en masse søde ord i stedet for… og reaktionen var overvældende varm, imødekommende og uendeligt charmerende, hver eneste gang. Utroligt afslappende, i stedet for konfronterende og uden alt det der seksuelle gejl. I starten troede jeg, at det var en ego-ting…aldrig undervurder det skrøbelige maskuline ego og kvinders forfængelighed ;-)… men det er ikke kun det. Kvinderne hernede er lige så stolte, som mændene… og der er absolut en del temperament – det ligger og bobler lige under overfladen hele tiden. Den der temperamentsting har jeg så gudskelov ikke oplevet – tror det ville skræmme livet af mig, men jeg kan rigtigt godt lide den mildhed, det har fremkaldt i mig selv.

En mildhed, som ikke ses som et svaghedstegn – et tegn på, at jeg skal beskyttes mod et eller andet eller er en kamp på nogen måde, men en del af det, at jeg er kvinde. Kvinder er på ingen måder svage eller uselvstændige hernede, og bliver heller ikke behandlet på det måde (ikke dem jeg har set). Tværtimod – der er tydelig krav om, at de skal følge med, i samme professionelle tempo som mændene – og uden videre gør det… og muligvis har nemmere ved at gøre det, fordi de ikke skal fokusere på, at være noget de ikke er eller har lyst til at være. Der er lidt mere plads til de to køn, på deres kulturelt betingede præmisser (og ja – så ser vi helt bort fra ALT hvad der hedder Queer – det er en HELT anden tur *LOL*).

Jeg får nogen gange lidt stress af alle de der ting jeg skal huske i Danmark. Det må ikke være for nedringet, for det eller andet. Det kunne jo sende det forkerte seksuelle budskab. Det er lidt udmattende. Sådan er det så slet ikke her og det er rart med en afveksling fra det i-åh-så politisk korrekte… det har jeg under alle omstændigheder aldrig været specielt god til.

Det har også gjort, at jeg havde væsentligt mere lyst til at være tydeligt feminin – det vil sige, gør mere ud af mit udseende. Ikke så mange jeans, flere kjoler og nederdele, lidt mere kropsnært – for det bliver tydeligt værdsat. Jeg slapper simpelthen af i kroppen, på en helt anden måde. Ikke på en seksuel, skal/kan-vi-knalde-måde, men bare en rar erkendelse af, at jeg ser pæn ud, med det jeg har: lange ben, hofter og et par bryster 😉 … og seriøst – jeg er nogen gange DØDtræt af hvordan mange danske mænd og kvinder går klædt. Jogging bukser bruges kun ET sted (som materiale til at tænde op i pejsen med!), søde venner… Og ja – der findes ANDET end slips, jakkesæt og bomuld!

Ville jeg få børn og blive gift med en Sevillano? … Well… nok ikke. Det er rart og dejligt, men der skal nok lidt mere til end det 😉 … jeg kan ikke løbe fra, at jeg har en “brølende” viking gemt indeni. De der sociale mand/kvinde spil hernede er inspirerende og der er absolut en del at tage med hjem, men hver dag? Hele tiden? Men der bliver pjattet meget mere mellem kønnene og det er jeg helt vild med. Jeg er den værste pjatterøv, så det er lige mig. De er så glade og griner så meget. Det letter.

Hvis de er det – kan vi så få dem importeret på en eller anden måde?

De ville dø af kulde… længere er den bare ik… *lol*

Hvad kan en dansk kvinde forvente?

Hvis hun er villig til at eksperimentere lidt med sin egne feminine sider, så kan hun forvente… ikke at blive behandlet som hverken primadonna, prinsesse eller gudinde, men kvinde. Det er absolut oplevelsen værd på alle leder og kanter. Det har været godt for mit hoved at se og opleve.

Kunne det være en fordel at sende danske mænd på et maskulinitetskursus i Spanien?

Ja – det tror jeg faktisk. Jeg har selv fået en del ud af at få sat mine feminine sider i tydelig kontrast. Når de kvindelige og mandlige roller er så tydelige, så er det nemmere at se sig selv. Der er meget markante forskelle mellem kønnene hernede. Forskelle der nogen gange kan være svære, at se i Danmark, fordi mænd og kvinder er meget lige. Det er ikke en dårlig ting – overhovedet ikke. Tværtimod. Det er nok bare meget sundt lige at blive mindet om, at der findes andre versioner af samme historie.

Når man hele tiden går rundt mellem mænd og kvinder, hvor der er så tydelige forskelle, så kommer man, hvis man gider og er opmærksom på det, til at tænke mere over sin egen rolle og identitet som kvinde/mand… og det er uden tvivl noget, der vil få mig til tænke i meget lang tid.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.