De knuste mænd og de raske kvinder

“I’m unusually hard to hold on to”

Statistikkerne – fakta – har vist det i årevis nu; Danske mænd fører på alle de værste statistikker vi har; Selvmord, misbrug, hjemløse, vold og de lever i kortere tid end kvinder uden nogen biologisk grund til det. Vores kvinder klarer sig bedre på uddannelser, på arbejdsmarkedet og der er ingen tvivl om, at når det kommer til parforhold, så er det kvinderne der skrider fra mændene; i 2/3-del af alle parforholdsbrud – der er det kvinden der går.

Inden vi starter, så er det meget vigtigt, at du forstår – kære læser – at ja, jeg skriver det her baseret på personlige oplevelser med mænd – i forhold, dating og almene oplevelser, men at du også fatter, at det jeg skriver er støttet af hardcore fakta og data; Google it yourself. Det er også meget vigtigt, at du fatter at jeg ikke er feminist og at jeg godt kan lide mænd og har balancerede gode forhold til gode, anstændige mænd, som opføre sig bare nogenlunde fornuftigt og ordentligt – også over for kvinder.

Der er mange forklaringer på den voldsomme skævvridning og problemstillingerne er komplekse og reaktionerne på det, især hos mange mænd, er ekstremt tydelige online, men nu forklare jeg så en af de meget basale årsager til at kvinder klarer sig bedre… Det er kun en af mange, men det er en meget væsentligt en af slagsen…

Der er virkeligt mange vrede mænd, som har meget svært ved at håndtere at deres partner har forladt dem. De mere ekstreme af slagsen har så opfundet sjove kvinde-konspirationsteorier, hvor de himler løs om hvordan “Moder stat” eller feminismen skulle have ødelagt alt hvad der er godt, sandt og rigtigt her i livet. Der er altså en meget tydelig mangel på selvrefleksion og når jeg sidder og læser de her mænds kommentarer online, så sidder jeg altid og tænker; “Og du kan bare ikke forstå hvorfor hun skred fra dig og du har svært ved at finde dig en ny kvinde?!”… Virkeligt? Seriøst… har du set hvad du selv sidder og spyr ud over det hele?

shoot-yourself

Det er så fucking svært at regne ud… virkeligt… For hvilken kvinde har ikke altid drømt om at lege lille husmor for et dumt svin…

Der er ingen tvivl om, at rigtigt mange af de her mænd i ramme alvor mener, at fordi de ikke har fået det de vil have – på den måde, som de vil have det… så føler de sig enormt berettiget til at f.eks. chikanere andre kvinder online. Det er sådan et særligt magisk frikort de har fået her i livet til at te sig som røvhuller og det sjove er selvfølgelig altid alle de andre mænds tavshed, mens det foregår i fuld offentlighed.

Det er den der voksne curling-dreng, som bare ikke kan håndtere, at han ikke får tingene som han vil have det og det er selvfølgelig altid Mors skyld – og aldrig hans egen.

You call me a bitch like it’s a bad thing
You call me a freak like that means something
Can’t get your way so you’re sulking
I think we know the rest
Get it off your chest
I don’t give a shit
I love it when you call me a bitch like it’s a bad thing

Burde et knust hjerte ikke have den samme effekt på kvinder, som på mænd?

Psykologer, forskning mv. viser at det gennemsnitligt tager godt 8 til 10 måneder, at komme sig over sorg. Ikke misforstå – man er påvirket af det i større eller mindre grad, men hos de fleste er der et psykologisk forløb, som de gennemgår indtil de får det bedre; det er så typisk og almindeligt, at man normalt omtaler det som “De fem faser”;

  1. Isolation og benægtelse
  2. Vrede
  3. Forhandling
  4. Depression
  5. Accept

Men hvis man ser på hvordan mange mænd opfører sig – så har de meget svært ved at komme videre fra punkt 1 til 4 – især vrede, isolation, benægtelse og depression kan de nærmest ikke rive sig selv ud af og det i en så alvorlig grad, at de kan få permanente hjerneskader af tilbagevendende depressioner.

Som nævnt – der er mange grunde til det, men en af dem, som sjældent bliver omtalt er helt konkret denne her;

Mange kvinder her i landet er opdraget til at de ikke kan stole på mænd.

Vi vil gerne ha en mand og elske ham dybt, men vi har lært fra barnsben af, ikke at blive for afhængige af ham, for man kan aldrig rigtigt stole på manden. Mænd voldtager, er voldelige og er illoyale… og ja, der støtter fakta også kvinderne. Det er ikke en konspirationsteori. Tallene er tydelige og listen over ulighed overfor kvinder er ekstremt lang – det er ikke ensbetydende med, at mænd ikke også udsættes for alt muligt grumt – men mænd udsættes simpelthen bare ikke særlig tit for overgreb baseret på deres køn og slet ikke i samme grad som kvinder oplever det. Så ja, mange kvinder er blevet opdraget til, at de ikke kan stole på en mand og at de skal forvente at han opføre sig som et dumt svin før eller siden – hvilket ret mange af dem også gør.

Det er mænd ikke opdraget til. De bliver ikke advaret imod kvinder, for kvinder er sådan noget mænd har adgang til, ret til og altid har “fortjent”.

Så hvad sker der psykologisk hos en kvinde, når hun udsættes for et traume af en mand? Hun kommer sig hurtigere over det – for det er ikke en overraskelse og hun har lært at hun skal forvente det – være forberedt mentalt på at blive svigtet eller misbrugt. Det har mændene ikke – og mange af dem har tydeligvis stadig en ide om, at kvinder er en form for vare, som de kan behandle som de har lyst til uden at det har konsekvenser, men det har det så – det har meget alvorlige konsekvenser for mændene; De er ensomme, vrede, dør tidligere, har misbrug og får hjerneskader af depressioner mv., mens kvinderne rejser sig op og går videre.

Og ja – fat det dog; Mens han sidder og tuder ned i sin bajer, opfinder virkeligt fucked Up konspirationsteorier, der altid fritager ham for alt hvad der hedder ansvar – så er hun allerede ved at komme i bedre form, har købt nyt lækkert lingeri og den der frække lille sag af en kjole. Mens han sidder og jamre løs eller drukner sig selv i overfladiske og ligegyldige bekendtskaber – så har hun allerede planlagt en lækker, romantisk weekend med en ny mand… og ja, hun er virkeligt glad for, at hun slap af med dig. Han sidder og er nød til at opfinde virkeligt forskruede teorier på hvorfor han bare ikke fik sin vilje her i livet, mens hun allerede hygger sig maks.

Og til alle de mænd – ja, hun har ikke brug for dig og hun klarer sig fint uden dig. Hun har ikke brug for din pik, dine penge eller dine gener… now get the Fuck over it… for det gør hun 😉

Og et lille tips? Hvis du rent faktisk vil have kærlighed? Nærhed? Ægte intimitet? Så er det nok en forbandet god ide, at du starter med at behandle kvinder bare nogenlunde ordentligt  – for gode kvinder vil have gode mænd og hvis du ikke er det? Så bliver du smidt ud hurtigere end du kan tælle til 10… Og hvis du ikke vil – det er også helt fint – men lad så for helvede i det mindste være med at give alle andre kvinder skylden for at du ikke fik din vilje, hold op med at sidde og tude løs over hvor synd det er for dig i årevis og ja, at du har oplevet lidt lort her i livet er IKKE et frikort til at du kan te dig som en total nar.

1342835371484_5454361

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s